Over Meester Michel

Meester Michel bestaat echt!

Ik werk als groepsleerkracht bij de Kohnstammschool in Utrecht. Tijdens de eerste corona-lockdown in 2020 maakte ik instructiefilmpjes met uitdagingen voor de kinderen uit mijn klas. Dat beviel me zo goed, dat ik het bleef doen ook toen de scholen weer open gingen. Dit is uitgemond in een Youtube-kanaal en deze site.

Dol op natuurkunde en wiskunde

De lessen natuurkunde op de middelbare school vond ik fantastisch. Thuis was ik op jonge leeftijd bezig met proefjes. Wanneer er in het programma ruimte voor is probeer ik de kinderen in mijn groep te verbazen met natuurkunde en wiskunde.

Verwondering

Door verwondering ga je 'aan staan'. Dat merkte ik zelf wanneer docenten als start van een les bijvoorbeeld een proef deden. Door verwondering ga je vragen stellen en wil je weten hoe iets werkt. De verwondering op de basisschool, bij vakken als rekenen en spelling, is lastig vorm te geven. Terwijl kinderen van de basisschoolleeftijd bij uitstek te verwonderen zijn. Het is niet voor niets dat ik mijn filmpjes altijd afsluit met de zin: "Blijf je verbazen!"

Interview door Philip van teamsdiewerken.nl

Een aantal jaar geleden heb ik me om laten scholen tot leerkracht. Daarvoor werkte ik als personeelsadviseur bij diverse bedrijven. Ik zocht naar een functie die mij meer voldoening geeft en die heb ik gevonden. Ik werk nu ruim vijf jaar met veel plezier bij de Kohnstammschool in Utrecht. De directie is erg enthousiast over het Youtube-kanaal en ondersteunt het van harte. 


www.kohnstammschool.nl

Over deze site

Voor mij is het maken van filmpjes en deze site pure hobby. Ik doe dit in mijn vrije tijd en ik beoog hier niet iets mee te verdienen door reclame-inkomsten of verkoop. Het zou mooi zijn als ik op den duur uit de kosten van de site kan komen of wat professionelere apparatuur kan kopen voor het maken van de video's. Uitgangspunt blijft dat het materiaal vrij toegankelijk en gratis is.

Wanneer je het materiaal leuk vindt en je vindt het leuk om iets terug te doen doneer me dan een koffie.

Iets te delen?

Heb je tips, vragen opmerkingen of verzoekjes mail me. Ik hoor het graag.

Waar haalt Meester Michel zijn inspiratie vandaan?

Op het internet vind ik vaak heel veel interessante dingen. Maar meestal is dit materiaal in het Engels en dus minder toegankelijk voor kinderen. Dat is dan ook een van de redenen, waarom ik voor kinderen de video's maak.

Hieronder staan een aantal video's van personen / kanalen die mij inspireerde tot het maken van mijn video's. Stuk voor stuk delen ze met liefde en enthousiasme hun kennis. 

Inspirerende video's

Matt Parker

Stand-up Maths

Micheal Stevens

Vsauce

Professor Tadashi Tokieda

Standford University

Brady Haran

Nuberphile

Destin Standlin

Smarter Everyday

Derek Muller

Veritasium

Professor Walter Lewin


Powered by Zyro.com